B Corps moeten belastingvoordeel krijgen

Bedrijven met een B Corp-certificering zijn in opmars. Dat is goed nieuws! Want deze bedrijven voldoen aan de hoogste standaarden op het gebied van sociale en ecologische impact.

 

“I often wonder to what extent business can help society in its goals and alleviate poverty, preserve ecosystems, and build strong communities and institutions… B Lab has proven that there is a way.”

Madeleine Albright
Former U.S. Secretary of State

B Corp
samenleving . schoon en duurzaam
korte versie

B Corp staat voor ‘Benefits Corporation’ en is een internationale certificering voor winstgedreven bedrijven die een grote, positieve impact hebben op mens, maatschappij en milieu. Certificering als B Corp is een uitgebreid keurmerk voor bedrijven op het gebied van duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Hiermee tonen bedrijven aan dat ze voldoen aan de hoogste standaarden in duurzaamheid, ethiek en transparantie. Om de certificering te krijgen moet de gehele bedrijfsvoering, maar ook de toeleverings- en afzetketen onder de loep worden genomen. Wereldwijd zijn er meer dan 5.000 B Corps. Nederland telde begin 2023  178 B Corps, waaronder Dopper, Tony’s Chocolonely en WeTransfer. Sociaal & Groen vindt dat deze bedrijven voor hun inzet beloond moeten worden.