Schiphol in zee

Onze nationale luchthaven is al meerdere decennia een enorm hoofdpijndossier: milieuschade, ruimtegebrek, meer dan 100.000 klachten wegens geluidsoverlast, gezondheidsproblemen, peperdure verbouwingen, enorme hoeveelheid rechtszaken, gevaren. De bedachte oplossingen zijn lapmiddelen. Hoog tijd voor een duurzame echte oplossing.

“De luchtvaart heeft ons in staat gesteld onze horizon te verbreden en ons te verbinden met mensen en culturen over de hele wereld.”
Amelia Earhart

 

“De luchtvaart is in alle opzichten een industrie van extremen. Het heeft mensen verbonden maar ook geleid tot een enorme impact op het milieu, winstmaximalisatie, klimaatverandering, ongekende overheidssubsidies, overtoerisme en aantasting van lokale culturen en ecosystemen.” 
Sociaal & Groen

Schiphol op zee
schoon en duurzaam

 

korte versie

Verplaatsen van Schiphol is de enige goede oplossing voor de vele problemen zoals geluidsoverlast, stikstof- en CO2-uitstoot, veiligheid, uitbreidingsproblemen en fijnstof. Verplaatsing is betaalbaar doordat minimaal 200.000 woningen extra gebouwd kunnen worden.

 

Geef een reactie